Kern On delete zero model when re-opened

Post Reply
HugoJourdan
Posts: 5
Joined: 24 Jun 2021

Kern On delete zero model when re-opened

Post by HugoJourdan »

I'm working with Glyph 3.0.9, with a file with 10 masters.
After setting up and launch Kern On, when I re-open it, all and only "0" models are deleted. This only happens if I run the script. If I set the models and close and re-open Kern On, nothing is deleted.

This happens if I don't set for each master the "0" models.

I tried to isolate one of the masters in a new glyphs file and this time no model was deleted.

So this bug seems to happen with files with multiple masters if "0" models are not setting up for all masters.
User avatar
Tim Ahrens
Site Admin
Posts: 172
Joined: 11 Jul 2019

Re: Kern On delete zero model when re-opened

Post by Tim Ahrens »

Hello Hugo, thanks for your feedback!

Which script are you running that causes the problem?

If model pairs are deleted while Kern On is sleeping (e.g. using Glyphs’ kerning window or a script) and then re-start Kern On then these models are removed. Maybe this is happening in your case?
HugoJourdan
Posts: 5
Joined: 24 Jun 2021

Re: Kern On delete zero model when re-opened

Post by HugoJourdan »

No external script causes the problem, it's from Kern On.
This happens if I don't set the same "0" model for each master.

If all my masters share the same "0" models, no models are removed.
User avatar
Tim Ahrens
Site Admin
Posts: 172
Joined: 11 Jul 2019

Re: Kern On delete zero model when re-opened

Post by Tim Ahrens »

That’s weird. Could you send me the .glyphs file where this happens? Thanks!
Post Reply